Alles wat je moet weten over haartransplantatie

Veel mensen overwegen of ze een haartransplantatie zullen nemen, maar vinden het vaak spannend. Het kan ook zeker spannend zijn en het is daarom heel erg belangrijk om zoveel mogelijk informatie te verzamelen voor je een haartransplantatie laat uitvoeren. Niet alle bedrijven zijn even eerlijk en daarom is het zo belangrijk dat je weet waar je aan begint. Om te beginnen is het van belang dat je een bedrijf vindt dat niet alleen aan geld denkt, maar ook echt aan jou. Hier kan je achter komen door goed onderzoek te doen. Ga op zoek naar mensen die voor jou een haartransplantatie hebben ondergaan en vraag naar hun ervaring. Hierdoor kun je eerlijke informatie krijgen die jou verder kan helpen. Wees dus voorzichtig en doe voldoende onderzoek. Zo kan je teleurstelling voorkomen en echt blij zijn met het resultaat.

Hoe werkt een haartransplantatie?

Het is altijd fijn om te weten wat er precies met je gebeurt als iets meemaakt. Zo ook bij een haartransplantatie. Daarom is hier een uitleg over wat er precies plaatsvindt tijdens een transplantatie. Tijdens een transplantatie worden haarzakjes uit de haarkrans achterop het hoofd gehaald en verplaatst naar het behandelgebied. Er worden haren gebruikt uit de haarkrans, omdat deze haren immuun zijn tegen haaruitval. Hierdoor blijven de haarzakjes op de nieuwe plek levenslang nieuw haar produceren, zodat je niet vaker deze ingreep nodig heeft. De haarzakjes kunnen op verschillende manieren worden verplaatst. Dit verschilt bij iedereen en dit gaat in overleg met jouw arts. Een voorbeeld van een manier is de FUE-methode. Bij deze haartransplantatie methode worden haarzakjes één voor één van het donorgebied gehaald. Een voordeel van deze methode ten opzichte van de andere methoden is dat er geen littekens achterblijven. Dit is vooral een voordeel voor mensen met erg kort haar, omdat je dan geen sporen ziet van de transplantatie. Je moet voor deze behandeling wel kaal worden geschoren, dus deze methode voor haartransplantatie is echt voor mensen die kort haar willen. Zo zijn er nog veel meer manieren. Doe dus echt goed onderzoek en overleg met jouw arts wat een goede opties is voor jou. 

Wat voor haartransplantaties bestaan er?

Er zijn heel veel verschillende soorten haartransplantaties. Zoals hierboven al genoemd heb je de FUE-methode. Daarnaast heb je ook nog de FUT-methode. Bij deze methode wordt er een stripje haar uit het donorgebied gehaald. Als het haar is verwijderd wordt het donorgebied gehecht. Een voordeel van deze transplantatie is dat het haar niet afgeschoren hoeft te worden. Je kan bij deze methode achteraf wel een dun litteken zien zitten op de plek van het donorgebied. Deze haartransplantatie is dus meer geschikt voor mensen met iets langer haar. Ga dus in overleg met jouw arts om te kijken welke transplantatie het best bij jou past. Na de transplantatie kan je weer trots zijn op je haar en zit je binnen no time misschien weer heerlijk in je vel. Wacht dus niet langer en ga op onderzoek uit naar de ervaring van andere en wat jij hiervan kan leren en hopelijk lig jij binnenkort klaar voor je eigen haartransplantatie. Omdat iedereen het verdient op trots te zijn op zijn uiterlijk, dus ook jij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *