zweetikveel-logo
Zorg

De foam roller

De foam roller is een rol met een geribbelde structuur of een gladde structuur. Het wordt gebruikt als een soort eigen massage apparaat, voornamelijk voor betere doorbloeding.

Je kan hem gebruiken als warming up of cooling down zodat je spieren net dat beetje extra krijgen. Ook kan je er oefeningen een stuk meer uitdagender van maken en een stuk zwaarder. De foam roller kan ook helpen tegen een beknelling of blessures. door erover te rollen in verschillende posities over het belaste stuk zet je er maximale druk op en kan hij daarna losser gaan worden

De juiste foam roller kiezen

Hoe kies je nou de juiste foam roller? er zijn veel verschillende lengtes van dertig centimeter tot aan negentig centimeter. De langere zijn handiger voor het trainen terwijl de korte juist handig zijn voor massages. De textuur is ook belangrijk, wil jij een platte of juist een die bobbels heeft? Die met bobbels heeft meer effect met massages. Je hebt ook verschillende materialen maar de meeste zijn van schuim gemaakt. Ook de prijs helpt vaak met kiezen, sommige zijn ontzettend duur en sommige goedkoop maar wel effectief. 

Denk jij nu van hier wil ik meer van weten? Kijk dan even op de website!