rouwboeket
Uitvaart

Een bijzonder rouwstuk voor een bijzondere gebeurtenis

Een overlijden is een heftige gebeurtenis. Het maakt daarbij niet uit of iemand al langere tijd ziek was of plots is overleden, het verdriet en de impact op de omgeving zijn vaak enorm. Met een rouwboeket laat je iedereen zien wat de overledene voor jou betekende. Met een bijzonder rouwstuk laten samenstellen toon je nog meer hoeveel je van diegene houdt.

Tot ons grote verdriet

Zo begint vaak de eerste zin van een rouwadvertentie en rouwbrief, opgesteld door de naaste familie. Sommige lezers en ontvangers waren al op de hoogte, andere schrikken enorm. De klap is groot, er is verbazing en ongeloof, en er zijn veel vragen. Wat is er gebeurd? Nu al? Zo plots? Er is nog geen ruimte voor rouw. Wat kan je nog doen voor iemand die opeens niet meer onder ons is? De familie zorgt voor een mooie uitvaart, naar wens van de overledene, als diegene die wensen van tevoren heeft uitgesproken. Zo niet, dan zal de familie er alles aan doen om te zorgen voor een passende begrafenis of crematie, zoals de gestorvene dat graag zou hebben gewild. Als familie zorg je ook voor bloemen, die de trieste periode toch nog bloemrijk omlijsten. Met een bijzonder rouwstuk laten samenstellen zoek je nog meer naar mogelijkheden om te tonen hoe diegene in het leven stond, wat belangrijk voor hem was, waar hij van hield.

Een bijzonder rouwstuk als een schilderij

Je zou een bijzonder rouwstuk kunnen vergelijken met een mooi schilderij. Iemand heeft het gemaakt, een ander heeft het om een bepaalde reden uitgezocht. Iedereen kijkt op zijn eigen manier naar dat bijzondere rouwstuk: de een ziet er dit in, de ander dat. En toch blijft het iets heel persoonlijks. Iedereen die de plechtigheid gaat bijwonen, zal de boeketten en bloemstukken zien liggen en staan. Ja, een rouwboeket of -bloemstuk is relatief duur, maar wat is geld als iemands leven is geëindigd? Dit is wat je nu nog kan doen, voor diegene, voor de mensen die hem omringen, en voor jezelf. Neem ook de tijd om een boeket of bloemstuk uit te zoeken. Het valt niet mee als je verdrietig bent, en je wil uiteraard de best mogelijke keuze maken. Het kan immers maar één keer. Ga bij een bijzonder rouwstuk laten samenstellen ook af op je gevoel, bij wat jij bij de overledene en jullie band voelt. Dan zit je in principe altijd goed.