Een schaamlipcorrectie: snelle ingreep en een leven lang plezier

Helaas zijn er nog steeds een groot aantal vrouwen die geen schaamlipcorrectie durven in te plannen en dat terwijl ze toch last hebben van de gevolgen van schaamlippen die niet de juiste proporties hebben. Er worden wekelijks tientallen schaamlipcorrecties uitgevoerd en de plastisch chirurgen zijn discreet en professioneel. Je kunt altijd om een vrouwelijke chirurg vragen. Het grote voordeel van deze ingreep is dat het teveel aan vel maar één keer verwijderd hoeft te worden en dat je klachten daarna voorgoed verdwijnen. Voor chirurgen is het net als iedere andere ingreep en voor jou is het een moment dat je leven verandert.

Dit lost een schaamlipcorrectie op

Als je buitenste- of binnenste schaamlippen uit proportie zijn, dan kan je daar hinder van ondervinden. Uitstekende binnenste schaamlippen kunnen pijn veroorzaken bij het fietsen, paardrijden of sporten. Ook kunnen deze schuren langs je kleding en zo voor ongemak zorgen. Grotere buitenste schaamlippen zijn vaak zichtbaar als je strakke kleding draagt. Ook deze kunnen in de weg zitten als je bepaalde bezigheden uitvoert. Beide zorgen voor gevoelens van schaamte, remmingen en soms zelf pijn tijdens het vrijen. Een schaamlipcorrectie is snel uitgevoerd, het herstel is vlot en alle bovenstaande problemen verdwijnen voorgoed.

De ingreep

Tijdens een schaamlipcorrectie wordt het overtollige vel verwijderd. Dat wordt niet langs de randen gedaan, maar in een natuurlijke huidplooi. Daardoor is het litteken later niet zichtbaar en heelt alles heel netjes en natuurlijk. Dit wordt uitgevoerd met een plaatselijke verdoving en de hele ingreep duurt niet langer dan 75 minuten. Het is mogelijk om alleen de binnenste schaamlippen of om beide schaamlippen te laten corrigeren. Eventueel kun je direct ook het vel voor je clitoris in laten korten, voor meer gevoel tijdens het vrijen. Je mag na een half uurtje bijkomen dezelfde dag alweer naar huis.

Herstel is bijzonder snel

Een groot voordeel van een schaamlipcorrectie is dat het herstel sneller is dan bij de meeste andere cosmetische ingrepen. Dat komt doordat het een goed doorbloed gebied is. De hechtingen zijn oplosbaar, dus die hoeven niet te worden verwijderd. Na twee weken voel je je alsof je volledig hersteld bent. Het is wel belangrijk dat je het nazorgprotocol van je dokter goed opvolgt. Na zes weken is het herstel officieel compleet en kun je alles in je dagelijkse leven weer hervatten. Na een laatste consultatie met je plastisch chirurg is het hele proces afgerond. Er is nauwelijks sprake van complicaties bij een schaamlipcorrectie en herstel is eigenlijk altijd probleemloos.

Een natuurlijk resultaat

Na twee weken herstellen van de schaamlipcorrectie ziet je vagina er natuurlijk uit. Je schaamlippen zijn in proportie met elkaar en steken niet uit. Fietsen, paardrijden, sporten en vrijen zijn niet meer pijnlijk en je kunt strakke kleding dragen zonder dat je schaamlippen zichtbaar zijn. Dit kan voor sommige vrouwen een grote verandering betekenen en ook psychologische problemen oplossen. Met een relatief kleine ingreep en een snel herstel ga jij ook weer zorgeloos door het leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *