Geen categorie

Fysio Utrecht voor iedereen. Ook tijdens de coronacrisis

Ook tijdens de coronacrisis kan iedereen, net als altijd, terecht bij Fysio Utrecht. Je kunt je aanmelden voor het gratis inloopspreekuur waar je wordt ontvangen door een gespecialiseerde fysiotherapeut. Deze kan met een gesprek en een onderzoek bepalen of, voor de klachten die je hebt, het nodig is om een fysiotherapie-traject op te starten. Vaak blijkt dat het geven van wat tips, samen met wat oefeningen, al genoeg is om de klachten te verminderen. Bij twijfel zal de fysiotherapeut je altijd doorverwijzen naar de huisarts. Naast een gratis inloopspreekuur kun je bij Fysio Utrecht ook terecht voor online fysiotherapie. Voor online fysiotherapie wordt gebruik gemaakt van een beveiligde videoverbinding waarvan we de link naar je toesturen via de mail.

Hoe werkt online fysiotherapie

Bij online fysiotherapie ontvang je een mail met een link naar de beveiligde videoverbinding. Het intakegesprek kan plaatsvinden in de praktijk, maar kan ook online worden gedaan. Wanneer het intakegesprek op de praktijk heeft plaatsgevonden is bij de eerste online-behandeling al een behandelplan opgesteld. Als het intakegesprek online plaats vindt dan worden er vragen gesteld en moet je bepaalde testen en bewegingen uit voeren zodat we vast kan worden gesteld wat er precies aan de hand is. Met deze uitkomst wordt samen met een behandelplan opgesteld. Je ontvangt een schema met de tijden waarop we je online bezoeken hebben vastgelegd. Je krijgt, voor zover dit mogelijk is, aan de hand van video’s te zien welke oefeningen je thuis kunt uitvoeren. Wanneer je tussendoor vragen hebt kun je altijd contact opnemen met de behandelend therapeut van Fysio Utrecht.

Welke fysiotherapie behandelingen worden vergoed

Fysiotherapie behandelingen worden alleen uit de basisverzekering vergoed wanneer deze voorkomen op een zogeheten chronische lijst van klachten. Wanneer dit niet het geval is, en dat is zo in de meeste gevallen, dan kunnen de behandelingen worden vergoed uit de aanvullende verzekering. Wil je weten of je de behandeling van jouw klachten vergoed krijgt vraag dan vooraf een gratis intakegesprek aan. Je kunt ook informatie inwinnen bij je eigen zorgverzekeraar. Het doel van de fysiotherapeuten bij Fysio Utrecht is om de klachten die je hebt zo te behandelen dat ze niet meer terugkomen. Dat wordt gedaan op een zo professionele- en zo snel mogelijke manier. Wanneer na een paar behandelingen blijkt dat er geen verbetering optreedt van de klachten dan wordt niet eindeloos doorgegaan met het behandelen, maar dan wordt met je besproken welk traject voor jou het beste zal zijn.

Specialisaties Fysio Utrecht

Elke fysiotherapiepraktijk heeft bijzondere specialisaties. Zo kun je bij Fysio Utrecht terecht voor de ‘gewone’ fysiotherapie, maar ook voor manuele therapie, dry needling en medical taping. Er wordt door gespecialiseerde fysiotherapeuten gewerkt met een echografie apparaat. Dit wordt gedaan voor het onderzoeken en beoordelen van klachten aan gewrichten, spieren banden en botten. Daarnaast kan het echografieapparaat worden ingezet bij het behandelen van rugklachten. Manuele therapie is niet alleen gericht op genezing van de klachten, maar ook het voorkomen ervan. Ook specifieke pijnklachten kunnen worden verlicht door het geven van Manuele therapie. 

Heb je klachten of pijn? Vraag dan eerst, gratis, een adviesgesprek aan via FysioDomstad.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *