Nooit meer kunnen werken

letselschade blijvend invalide

Het is de nachtmerrie van ieder mens, een ongeluk krijgen of een medische fout waardoor je levenslang invalide bent. Wanneer je zo ernstig gewond bent dat je niet meer hersteld noemen ze dat blijvend invalide, naarmate het percentage van invaliditeit wordt de schadevergoeding vastgesteld. Dit wordt vastgesteld aan de hand van een aantal criteria, bijvoorbeeld welk lichaamsdeel heeft letsel. Zo wordt er beoordeeld of je letselschade blijvend invalide hebt opgelopen, en in hoeverre het lichaamsdeel invalide is geworden. Naar het aandeel van het lichaamsdeel wordt ook gekeken, een hersenbeschadiging is erger dan een letsel aan je voet.

letselschade blijvend invalide

Beperkte mate van hoogte

Niet alleen het percentage blijvende invaliditeit bepaald de hoogte van de schadevergoeding, het smartengeld is mede afhankelijk van dit percentage. Het smartengeld is in de meeste gevallen maar een bepaald deel van de totale schade, wanneer je bijvoorbeeld niet aangeboren hersenletsel oploopt is dit in veel gevallen blijvende invaliditeit. Bij letselschade blijvend invalide verandert dan ook je inkomen, een reden voor een hoge schadevergoeding. Ook bij verlamming kun je er vanuit gaan dat de schadevergoeding hoog zal zijn, je kunt dan immer niets veel meer.

Grote impact

Je hoeft niet altijd een arm of been kwijt te zijn om grote impact te hebben in het dagelijks leven, soms heeft een kleine percentage dat je invalide bent hele grote financiële gevolgen. Een vinger die eraf is gerukt of eraf moet is relatief niet heel ernstig, maar als je een muziekinstrument bespeeld kan dit drastische gevolgen hebben. Je kunt dus nooit van tevoren zeggen hoe hoog de schadevergoeding zal zijn, de combinatie van het letsel en de werkzaamheden die je doet bepalen dit in de meeste gevallen. Letselschade blijvend invalide is altijd maatwerk, ieder ongeluk of medische fout heeft bij een persoon andere consequenties. Op de website van bewustlsa.nl lees je alle informatie over blijvende invaliditeit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *