therapie
Tips

Raak je elkaar kwijt?

In het begin van jullie relatie doen jullie alles samen. Je hoeft er niet eens over na te denken om tijd vrij te maken voor elkaar. Na een bepaalde periode wordt dit langzaam minder en komt het leven van alledag weer op de voorgrond. Jullie relatie verandert. Werk, kinderen, je sociale leven en andere verplichtingen vragen tijd. Die tijd gaat ten koste van je partner. Je leeft langs elkaar heen en hebt niet echt contact meer met elkaar. Er lijkt niets aan de hand te zijn, maar toch ben je teleurgesteld en je voelt je niet meer gezien en gehoord. Elke relatie gaat verschillende fasen door en kent ups en downs. Het is belangrijk om elkaar in deze verschillende fasen niet kwijt te raken. Als de afstand tot elkaar groter wordt, heb je steeds minder begrip voor elkaar en kunnen kleine irritaties uitgroeien tot echte relatieproblemen. Heb je het gevoel dat jullie elkaar aan het kwijtraken zijn? Relatietherapie Den Haag helpt jullie om weer met elkaar in verbinding te komen.

Een stevige basis

Niet alleen het dagelijkse leven kan jullie opslokken waardoor jullie elkaar kwijt raken. Er kan ook meer aan de hand zijn. Sommige stellen maken alleen nog maar ruzie met elkaar of negeren elkaar juist. Een gebrek aan vertrouwen, teleurstelling, onmacht en eenzaamheid drijft ze uit elkaar. De stevige basis die jullie relatie was, is niet meer. Hoe is het zover gekomen? Tijdens relatietherapie Den Haag gaan jullie met deze en andere vragen aan de slag. Je leert de patronen die ontstaan zijn te herkennen. Ook proberen jullie gebeurtenissen die zijn voorgevallen te verwerken en een plek te geven. Jullie krijgen praktische tips om weer met elkaar in verbinding te komen. Zo werken jullie samen aan die stevige basis. De basis die jullie nodig hebben om jullie relatie weer nieuw leven in te blazen.

Relatietherapie Den Haag spannend?

Voor veel stellen is de stap naar relatietherapie groot. Het is spannend om jullie relatieproblemen met een buitenstaander te bespreken. Jullie lossen jullie relatieproblemen samen wel op. Als je elkaar bent kwijt geraakt en communiceren lastig is, is het fijn om iemand van buitenaf met jullie relatie mee te laten kijken. Emoties spelen een grote rol en jullie vervallen telkens in dezelfde patronen. Een relatietherapeut helpt jullie die patronen te doorbreken. De therapeut heeft oog voor jullie allebei en bespreekt met jullie hoe knelpunten in jullie relatie ontstaan zijn. Relatietherapie is hard werken, het haalt dingen naar boven en dat is niet altijd makkelijk. Als jullie ervoor openstaan, brengt het jullie wel verder. Jullie komen weer dichter bij elkaar te staan. Soms leidt dit tot de conclusie dat het beter is om afscheid te nemen van elkaar. Dat is heel verdrietig, maar schept ook duidelijkheid. Zeker als jullie kinderen hebben, blijven jullie met elkaar verbonden. Tijdens de relatietherapie leren jullie om ook dan met elkaar te blijven communiceren. Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismaking met de relatietherapeut in Den Haag. Wonen jullie niet in de buurt van Den Haag? Ook op andere plekken in het land zijn ervaren relatietherapeuten beschikbaar.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *