Snel geholpen worden aan je klachten

herniaoperatie

Bij iedereen kunnen de klachten van een nekhernia anders zijn, daarom is het niet direct te zeggen of iemand een hernia heeft of niet. Vaak zijn de klachten wel vervelenden pijnlijk al hoeft dit niet altijd zo te zijn. Wordt er op de zenuwen gedrukt dan ontstaan er wel hevige pijnklachten, een doof gevoel kan ook een teken zijn van een hernia. Wanneer je langdurig ernstige klachten hebt, wordt er een plan opgesteld. Bij langdurige pijnklachten is een operatie niet te vermijden.

Pijn

Vaststellen van een hernia

Een herniaoperatie wordt natuurlijk niet zomaar uitgevoerd, eerst moet een huisarts of specialist vaststellen of je wel een hernia hebt. In de meeste gevallen is een scan nodig, bij lichamelijk onderzoek kun je niet zien hoe ernstig de hernia is. In sommige gevallen kunnen de klachten binnen een aantal maanden verdwijnen, is dit niet het geval en heb je ernstige klachten dan is een operatie bij Helios klinieken noodzakelijk. Maar dit wordt alleen gedaan als andere behandelingen niet meer helpen.

Behandelingen

Uitvoeren van een operatie

Wordt er overgegaan tot een herniaoperatie, dan zal de neurochirurg de uitstulping verwijderen. Hierdoor krijgen de zenuwen die bekneld zitten weer voldoende ruimte waardoor de pijnklachten verdwijnen. Bij Helios klinieken werkt een Nederlandse chirurg die werkzaam is in Duitsland. Wanneer er nog geen scan is gemaakt dan kan dit voor je worden geregeld, zo beoordelen ze in de kliniek hoe ernstig je hernia is. Wordt er geconstateerd dat er een operatie noodzakelijk is, hoef je geen maanden te wachten. In de meeste gevallen word je binnen twee weken geholpen.