Uitvaart Nijmegen?

asteruitvaartzorg-logo

Is er kortgeleden een dierbare overleden en woon jij in de omgeving Nijmegen, kijk dan eens naar Uitvaart Nijmegen. In Nijmegen zijn er veel verschillende mogelijkheden rondom uitvaartzorg. Van de groesbeekse weg tot staddijk, er zit altijd wel iets tussen. Of je nou met een goed gevoel wilt terugkijken op een bijzondere uitvaart, of een waardig en liefdevol afscheid wilt nemen zit je in Nijmegen goed. 

Uitvaart Nijmegen biedt veel verschillende mogelijkheden speciaal voor jou. Graag geef ik je nog meer informatie over wat een uitvaart precies is. Een uitvaart is het geheel van de handelingen en plechtigheden na het overlijden van een persoon. Het begrip uitvaart omvat zowel de uitvaart als de teraar besteding. De uitvaart wordt besloten met een teraar besteding of een crematie. Graag vertel ik je ook wat over de modernisering van de uitvaartzorg. Andere nog niet toegestane technieken in Nederland zijn resomer, waarbij het lichaam wordt opgelost in een chemisch bad tot poeder. Ook composteren is nog niet toegestaan in Nederland. Dit is wanneer het lichaam in een ecologisch laken wordt gewikkeld en op een bedje van stro en houtsnippers gelegd. Daar overheen wordt dan een stofje gestoord wat het versneld laat composteren. 

Verschillende mogelijkheden

Dan heb je ook nog een mogelijkheid om het lichaam te cryomeren. Dit is wanneer het lichaam eerst bevroren wordt. Vervolgens wordt het ondergedompeld in een vloeibare oplossing, die het lichaam een bronzen structuur geeft. Daarna wordt het aan trillingen blootgesteld. Helaas is dit bij een uitvaart Nijmegen niet mogelijk, überhaupt niet in Nederland.