Voordelen van een sapkuur

Detox sapkuur

Een detox sapkuur doe je niet voor niets en heeft nog een aantal voordelen ook, tijdens de kuur krijgt het verteringsstelsel rust om te herstellen. Verschillende organen moeten dag in dag uit werken om het voedsel te verteren, de sappen die je neemt vragen echter weinig energie van je lichaam om verteerd te worden. Ook het verwijderen van giftige en afvalstoffen is een belangrijk voordeel, hierbij kun je wel tijdelijke darmproblemen krijgen. Maar daarna voel je dat je lichaam weer fit is, en merk je de voordelen ervan zoals meer energie.

Goed voor je energieniveau

Vaak wanneer je veel verkeerde stoffen in je lichaam hebt, merk je dit aan het energieniveau in je lichaam. Je bent vaak moe of futloos, door het doen van een detox sapkuur merk je dat je lichaam weer schoon is en ook je energieniveau is weer op het goede niveau. Door de groente die is gebruikt, krijg je nu juist alleen maar de goede stoffen in je lichaam. In korte tijd krijg je een explosie aan vitaminen naar binnen, verschillende cellen krijgen meer energie waardoor jij je fysiek en mentaal beter voelt. Tevens is het een gezonde en goede manier om af te vallen.

Detox sapkuur

Minder afhankelijk van suikers

Na het doen van een detox sapkuur ben je niet zo afhankelijk meer van suikers, hoe meer suiker je eet hoe meer behoefte je lichaam eraan heeft om goed te kunnen functioneren. Door het doen van een kuur, kan je lichaam niet anders dan zonder suikers te presteren. De sappen die je gebruikt om je lichaam te ontgiftigen bevatten zeer weinig suikers, en dan met name de sappen die uit groenten bestaan. Natuurlijk krijg je nog wel suikers binnen, maar je lichaam zal er heel anders mee omspringen na een kuur. In de praktijk betekent dit dat je minder snel aankomt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *