Zorg

Wat verandert voor de Zorgverzekering 2020

Half november mogen we weer kiezen! Inderdaad, je mag weer kiezen of je bij je zorgverzekeraar blijft of dat je voor een nieuwe gaat. We krijgen tot eind december te tijd om deze keuze te maken. Maar wat kunnen we in het algemeen verwachten van het nieuwe jaar als het gaat om de zorgverzekeringen? In dit artikel neem ik je mee met drie punten die voor jou veranderen.

Elk jaar zijn er wel weer verschillen. Elk jaar zijn eigenlijk ook enorm veel verschillen, maar het is het niet waard om alles zelf uit te zoeken. Wij van Zorgkiezer hebben de drie meest belangrijke veranderingen in zorgverzekering 2021 voor je op een rij gezet.

  1. De zorgtoeslag stijgt

Eerst een positieve verandering! Vooral de mensen met een wat lager inkomen gaan hier op vooruit, omdat zijn volgend jaar meer zorgtoeslag krijgen. Dit is een gevolg van de verwachte premiestijging (punt 2) en de collectieve korting (punt 3). We gaan zien dat de alleenstaanden €67 euro meer zullen krijgen en de meerpersoonshuishoudens tot wel €95 euro. 

  1. De zorgpremie gaat omhoog

Over het algemeen stijgt de premie in 2020 met €37 euro. Dat komt dus maandelijks neer op ongeveer €3 euro. Neem deze getallen niet precies, omdat het richtlijnen zijn. Uiteindelijk bepalen de zorgverzekeraars namelijk zelf. We weten we dat DSW als uitschieter zijn zorgpremie verhoogt met €72 euro. Super belangrijk dus om je zorgverzekering te vergelijken bij de zorgvergelijker!

  1. De halvering van de collectieve kosten

Kortingen op de collectieve zorgverzekering wordt volgend jaar verlaagd van 10% naar maximaal 5%. Het is dus wederom belangrijk om je zorgverzekering te vergelijken, aangezien de verwachte premiestijging €103 euro bedraagt en dat twee derde van Nederland daar de dupe van is.