Zelfreflectie – verslaving

Bron: https://www.connection-sggz.nl/

Herstel is de regel, niet de uitzondering

Mensen stoppen altijd zelf met een verslaving. Bewijs hiervoor is overal om ons heen. Hoeveel mensen ken je die stoppen met roken, de meest voorkomende en over het algemeen beschouwd als de krachtigste drugsverslaving? Verrassend genoeg is het percentage voormalige heroïne-, cocaïne- en alcohol gebruiken dat uit zichzelf is gestopt nog hoger.

Waar het op neerkomt: driekwart van degenen die herstellende zijn, heeft op eigen kracht kunnen vechten en hun verslaving kunnen verslaan.

Het is dus belangrijk voor je om te weten dat de onafhankelijke, zelf gemotiveerde genezing van verslaving mogelijk is.

Wat is verslaving?

Alle verslavingen volgen in wezen hetzelfde patroon. Verslavingen zijn ervaringen die het bewustzijn van een persoon kunnen overweldigen en die een netto negatieve impact hebben op de persoon. Mensen wenden zich tot deze ervaringen, deels vanwege de aantrekkingskracht van de specifieke activiteit (drugs, eten, pornografie of gokken enz.), deels vanwege hun persoonlijke behoeften en karakters (inclusief mentale toestanden zoals depressie of negativiteit), en deels vanwege de situaties waarmee ze op dit moment worden geconfronteerd. En mensen hebben de neiging om verslavingen te tolereren omdat ze geen toegang hebben tot aantrekkelijke alternatieven.

Wat er nodig is om een ​​verslaving te verslaan

Mensen met sterke en duidelijke waarden, en met de motivatie om te veranderen, zijn klaar om verslavingen te verslaan (of om verslaving helemaal te vermijden). Evenzo mensen met vrienden, intieme relaties en families; mensen met een stabiel thuis- en gemeenschapsleven; mensen met banen en werkvaardigheden; mensen met een opleiding; mensen die gezond zijn – goed gepositioneerd zijn om verslavingen te vermijden of te overwinnen.

Je moet deze levens voordelen zoeken en verkrijgen. Als je over dergelijke activa beschikt, wordt je geholpen een verslaving te overwinnen door je te concentreren op wat je hebt en wat je kunt verliezen. Als je deze dingen niet hebt, heb je misschien hulp nodig om ze te verwerven, bijvoorbeeld van een afkickkliniek. Er zijn verschillende afkickklinieken, zo vind je een kliniek zuid afrika.

Daarnaast word je in het bestrijden van verslavingen geholpen door dingen die groter zijn dan jezelf en buiten je eigen leven. Een van deze dingen is de steun van de mensen om je heen en je gemeenschap. Een andere is om grotere doelen in het leven te hebben en te zoeken, om jezelf in te zetten om goed te zijn voor andere mensen en om een ​​positieve bijdrage te leveren aan de wereld.

Ten slotte, en misschien wel het belangrijkste, zou je deze informatie bemoedigend en stimulerend moeten vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *